4 Ağustos 2008 Pazartesi

Okul: volume 1

Eh, okul hakkında söyleyeceklerim bir internet sitesinde yazanlardan fazla olmayacak şu anda, ancak, vol 2, vol 3 ve diğerleri geldikçe sizleri daha fazla aydınlatacağım canlarım, bi gidelim görelim önce.


Kaiserslautern Technical University, yani kendi deyişleriyle TU KL, 1970 yılında kurulmuş nispeten genç bir üniversitedir. 191 öğrenci ile kurulmuş oln bu üniversite, matematik, fizik ve teknoloji alanlarında öğretimine başlamıştır (klasik alman ekolünde TU ve FH okulları vardır, bilahare anlatırım başkabi baharda). 1971 den itibaren elektrik mühendisliği ve daha birçok bölümü bünyesine katarak büyüyen TU KL, bugun 10,000 civarında öğrencisi ile (%19 u yabancı öğrencidir) eğitim vermeye devam etmektedir.

Teknik eğitim konusunda oldukça iddialı okullardan biri olan TU KL, son yıllarda Almanyadaki üniversite sıralamalarında 'en iyi çıkış yapan genç sanatçı' ödüllerini almaktadır. ahanda linki;

www.wiwo.de/karriere/die-besten-unis-2008-wo-die-elite-von-morgen-studiert-294716/

Dersler almanca dilinde yapılmaktadır okulda, ancak belirli ve az sayıda ders, ingilizce de açılabilmektedir. Zaten erasmus öğrencileri gittikleri her okulda baskı yapmak sureti ile ingilizce ders açtırıp kredi doldurma planları yaparlar, ki genelde başarılı olurlar -diyenlerin yalancısıyım-.

Okula erasmus olarak giden arkadaşlara, bir adet öğrenci kimliği verilir ki bu kimlik ile eyalet içerisindeki bütün toplu taşıma araçlarını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz, çok hayırlara vesiledir.

Bunun dışında yurtlarda 3 yada 4 odalı bir evin bir odası size tahsis edilir, mutfak wc banyo ortaktır, envai çeşit yabancı ile aynı odaya düşebilirsiniz. şansınıza kalmıştır.

Şimdilik okulla ilgili anlatacaklarım ancak bunlarla sınırlı ki bunları bilmemi de geçen yıl erasmus olmuş arkadaşlarımın -akın ve görkem- tecrübelerine borçluyum.Emeği geçen herkese saygılarımı iletiyor, +rep diyorum..

Hiç yorum yok: