23 Eylül 2008 Salı

Sigorta İşlemleri

Babamın ssk emeklisi olması nedeni ile bugün ssk nın fındıklıda bulunan binasına gidip, kabul belgemin fotokopisi ve bir öğrenci belgesi ile A/T 11 denklik belgesini almış bulunuyorum. Bu sayede ssk Almanyadaki masraflarımı karşılamayı taahhüt etmiş oluyor..

Konu ile ilgili araştırmam sırasında karşılaştığım bir yazıyi sizlerle paylaşayım dedim;

"Ebeveyni SSK'lı olan öğrenciler için: 

Halihazırda, AB üyesi ülkelerden Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Belçika ile yürütülmekte olan uygulamaya göre;

Ebeveyninden biri SSK'lı olmak kaydıyla, 25 yaşını aşmamış lisans (burada lisansüstü öğrencileri dahil edilmiyor) öğrencilerinin yurtdışına öğrenci olarak gitmeleri durumunda, -devam eden bir rahatsızlıkları için değil de - orada bulundukları sırada acil tedaviler için kullanabilecekleri bir sigorta güvencesini, ebeveyninin bağlı bulunduğu Sosyal Sigorta İl Müdürlüklerinden (yurtdışı hizmetleri biriminden) alacakları belgelerle sağlayabilirler. Öğrencilerin, kendi okullarından, ERASMUS öğrencisi olarak yurtdışına gideceğini bildirir bir yazıyı İl Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. Konuyla ilgili, SSK Genel Müdürlüğü Yurtdışı Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan (0 312 458 70 00'dan...) bilgi alınabilir.

Ebeveyni Emekli Sandığı'na bağlı olan öğrenciler için:

Ebeveyninden biri Emekli Sandığı'na olmak suretiyle, öğrenci olması hasebiyle 25 yaşına dek ebeveyninin sosyal güvencesini kullanabilen öğrenciler, (burada yüksek lisans ilk yılında olan öğrenciler dahil) yurtdışında öğrenci olarak bulundukları dönemde yapacakları sağlık masraflarını bulundukları ülkenin Türk konsolosluğuna onaylatmak suretiyle, yaptıkları masrafı Türkiye'ye dönüşlerinde Türk lirasına çevrilmiş bir şekilde Emekli Sandığı'ndan alabilirler. Konuyla ilgili bilgi, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan alınabilir: 0 312 298 30 16 (Bu kısımda ülke fark etmemektedir.)

Bağ-kur kapsamında olanlar için bu tür bir uygulama maalesef bulunmamaktadır."

kaynak:  http://kadirmen.blogcu.com/

Hiç yorum yok: